میلاد حضرت فاطمه الزهراء سلام الله علیها و روز مادر مبارک
به امید روزی که منتقم کوچه های مدینه و منادی عدالت علوی صبح جمعه از کنار خانه حق با پرچم سبز و شمشیر ذوالفقار ندای انا بقیه الله را سر دهد .
حضرت امام جعفر صادق علیه السلام فرمودند :
خداوند عزوجل عقل را از نور خویش از سمت راست عرش آفرید و عقل مخلوق اول از روحانیین است و وسپس به او فرمود : پس رو ، پس رفت . سپس فرمود پیش آیی ، پیش آمد .
خدای تبارک و تعالی فرمود : تورا با عظمت آفریدم و بر تمامی آفریدگانم شرافت بخشیدم .
سپس جهل را تاریک و از دریای شور و تلخ آفرید و خداوند به جهل فرمود : پس رو ، پس رفت و فرمود پیش بیا وجهل پیش نیامد و خدا وند فرمود : گردن کشی کردی ؟ پس اورا دور ساخت و 75 لشگر برای عقل قرار داد .
چون جهل مکرمت و عطاء الهی را نسبت به عقل دید دشمنی او را در دل گرفت و عرض کرد ؛ پروردگارا عقل هم مخلوقی است مانند من ! اورا آفریدی و گرامیش داشتی و تقویتش کردی ، من ضد او هستم و بر او توانایی ندارم . آنچه از لشکر به او دادی به من هم عطا کن .
خداوند متعال فرمود : بلی می دهم و لی اگر بعد از آن نافرمانی کردی تو را و لشکر تو را از رحمت خود بیرون می کنم و جهل خوشنود شد و 75 لشکر نیز به او عطا شد .
75 لشگر عقل و جهل یا
75 عامل موفّقیّت ، خوشبختی ، سعادت و کمال و 75 عامل شقاوت بدبختی و عذاب
نیکی و آن وزیر عقل است و ضد آن بدی قرار داد که آن وزیر جهل است .
ایمان وضد آن کفر؛ تصدیق حق و ضد آن انکار حق ؛ امیدواری و ضد آن نومیدی ؛ دادگری و ضد آن ستم ؛ خوشنودی و ضد آن قهر و خشم ؛ سپاسگزاری و ضد آن ناسپاسی ؛ چشم داشت رحمت خداوند و ضد آن یأس از رحمتش ؛ توکل و اعتماد به خداوند و ضد آن حرص و آز ؛ نرم دلی و ضد آن سخت دلی ؛ مهربانی وضد آن کینه توزی ؛ دانش و فهم و ضد آن نادانی ؛ شعور و ضد آن حماقت ؛ پاکدامنی و ضد آن بی باکی و رسوائی ؛ پارسائی و ضد آن دنیا پرستی ؛ خوشرفتاری و ضدآن بد رفتاری ؛ پروا داشتن و ضدآن گستاخی ؛ فروتنی و ضد آن خود پسندی ؛ آرامی و ضد آن شتابزدگی ؛ خرد مندی و ضد آن بیخردی ؛ خاموشی و ضدآن پر گویی ؛ ورام بودن و ضد آن گردنکشی ؛ تسلیم حق شدن و ضدآن تردید کردن ؛ شکیبایی و ضد آن بیتابی ؛ چشم پوشی و ضدآن انتقام جویی ؛ بی نیازی و ضد آن نیاز مندی ؛ به یاد داشتن و ضد آن بی خبر بودن ؛ در خاطر نگه داشتن وضد آن فراموشی ؛ مهرورزی و ضد آن دوری و کناره گیری ؛ قناعت و ضد آن حرص و آز ؛ تشریک مساعی و ضد آن دریغ و خودداری ؛ دوستی و ضد آن دشمنی ؛ پیمان داری و ضد آن پیمان شکنی ؛ فرمانبری و ضد آن نافرمانی ؛ سر فرودی و ضد آن بلندی جستن ؛ سلامت و ضد آن مبتلا بودن ؛ دوستی و ضد آن تنفر و انزجار ؛ راستگویی و ضد آن دروغ گویی ؛ حق و درستی و ضد آن باطل و نادرستی ؛ امانت و ضد آن خیانت ؛ پاک دلی و ضد آن ناپاکدلی ؛ چالاکی و ضد آن سستی ؛ زیرکی و ضد آن کودنی ؛ شناسائی و ضد آن ناشناسائی ؛ مدارا و راز داری و ضد آن راز فاش کردن ؛ یکروئی و ضد آن دغلی ؛ پرده پوشی و ضد آن فاش کردن ؛ نماز گزاردن و ضد آن تباه کردن نماز ؛ روزه گرفتن و ضد آن روزه خوردن ؛ جهاد کردن وضدآن فرار جهاد ؛ حج گذاردن و ضدآن پیمان حج شکستن ؛ سخن نگه داری و ضد آن سخنچینی ؛ نیکی به پدر و مادر و ضد آن نافرمانی از پدر مادر ؛ باحقیقت بودن وضدآن ریا کاری ؛ نیکی وشایستگی و ضد آن زشتی و ناشایستگی ؛ خود پوشی و ضد آن خودآرائی ؛ تقیه و ضد آن بی پروایی ؛ انصاف و ضد آن جانب داری باطل ؛ خود آرائی برای شوهر و ضد آن زناء دادن ؛ پاکیزگی و ضدآن پلیدی ؛ حیاء و آزرم و ضد آن بی حیائی ؛ میانه روی و ضد آن تجاوز از حد ؛ آسودگی و ضد آن خود را به رنج انداختن ؛ آسان گیری و ضد آن سخت گیری ؛ برکت داشتن و ضدآن بی برکتی ؛ تن درستی و ضد آن گرفتاری ؛ اعتدال و ضد آن افزون طلبی ؛ موافقت با حق و ضد آن پیروی از هوس ؛ سنگینی و متانت ضد آن سبکی و جلفی ؛ سعادت و ضد آن شقاوت ؛ توبه وضد آن اسرار بر گناه ؛ طلب آمرزش و ضد آن بیهوده طمع بستن ؛ دقت و مراقبت ضد آن سهل انگاری ؛ دعا کردن ضد آن سر باز زدن ؛ خرمی و شادابی ضد آن سستی و کسالت ؛ خوشدلی و ضد آن اندوهگینی ؛ مأنوس شدن و ضد آن کناره گرفتن و سخاوت وضد آن بخیل بود . ...
تمام این صفات 75 گانه ای که لشکریان عقل هستند جز در پیغمبر و جانشینان او و مؤمنی که خداوند دلش را با ایمان آزموده است جمع نمی شود . اما دوستان دیگر ما برخی از این ها را دارند تا متدرجاً همه را دریابند و از لشکریان جهل پاک شوند آنگاه با پیغمران و اوصیاءشان در مقام اعلی همراه شوند و این سعادت جز با شناخت عقل و لشکریانش و دوری از جهل و لشکریانش به دست نمی آید .
( در متن جنود ، عقل و جهل را 75 ذکر کرده و در توضیح 78 ظاهراً بعضی به عبارت دیگر تکرار شده اند )
مقصود از جهل یا شیطان است ویا همان قوه ای که انسان را به کار زشت و گناه دعوت می کند و وسوسه می نماید . و این در فرشتگان نیست و از این جهت هیچ یک از هفتاد وپنج لشکر جهل که در این حدیث شریف نامبرده شده در ایشان نیست و انسان آنگاه از فرشتگان برتر میشود که با جود آنکه استعداد پذیرش آن صفات زشت را دارد به آنها متصف نگردد و آنها را درخود راه ندهد .
مقصود از عقل همان قوه تشخیص و ادراک و وادار کننده انسان به نیکی و صلاح و بازدارنده از شر و فساد می باشد و وسیله پرستش خدا و به دست آودن بهشت بوده و عقل منقاد و مطیع است که کیفر پاداش مردم در روز جزا بع مقدار عقل ایشان است .
همیشه نفس انسان میدان معرکه و محل زد و خورد و کارزار این دو صف می باشد .
اصول کافی ؛ جلد1 ؛ حدیث 14 ؛ صفحه های 23 الی27
استفاده از کلیه مطالب این وبلاگ در هرجایی با ذکر نام وبلاگ به عنوان منبع بلا مانع است